Zupa z dyni i papryki
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 45 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]99
Białko [g]3,5
Tłuszcze [g]1,4
Węglowodany [g]13,8

Składniki

Na 2 osoby

  • 300 g puree z dyni
  • 1 papryka czerwona
  • 400 ml bulionu
  • szczypta kurkumy, papryki wędzonej, pieprzu
  • ok.1 cm startego imbiru

Sposób przygotowania

Paprykę i dynię zapiec w piekarniku 30min w temp. 200 stopni. Będzie gotowa, gdy można swobodnie wbić widelec w dynię i wchodzi gładko. Paprykę obrać ze skórki. Następnie dodać warzywa do bulionu, doprawić i całość zblendować.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz