Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]526
Białko [g]28
Tłuszcze [g]22
Węglowodany [g]50

Składniki

Na 2 osoby/ porcje

  • 6 ziemniaków średnich
  • 200 g łososia
  • 1 por
  • 15 g masła
  • 2 łyżki musztardy
  • zioła (u mnie tymianek, majeranek, papryka wędzona, cebula suszona i czosnek)

Sposób przygotowania

Przygotowanie 5min., pieczenie 25 min.

Ziemniaki (wraz ze skórką) tniemy w plasterki (ok. 1-2 cm). Im grubsze, tym więcej czasu będą potrzebowały. Wkładamy do piekarnika na 10min w temp 190 stopni.

Następnie zabieramy się za rybę. Łososia smarujemy musztardą, dodajemy masło pokrojone w kostkę i na wierzch skrojonego w talarki pora. Całość zawijamy w rękaw z folii aluminiowej (ryba jest wtedy niewysuszona).

Przygotowaną rybę dokładamy do piekarnika i całość pieczemy jeszcze 15 min.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz