Warzywne faszerowane papryki
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 50 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]399
Białko [g]12,7
Tłuszcze [g]14,3
Węglowodany [g]46,7

Składniki

Na 2 osoby

  • 2 papryki + 1/2 do farszu (opcjonalnie)
  • 50 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 1 mała puszka cieciorki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 łyżka czarnuszki
  • 1 łyżka słonecznika

Sposób przygotowania

Papryki przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne i zapiec ok. 20 min. w temp. 180 stopni.

Kaszę ugotować i połączyć z warzywami. Papryki nafaszerować i piec jeszcze ok. 10-15 min.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz