Warzywa i mięso zapiekane w naczyniu
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 50 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]356
Białko [g]37,2
Tłuszcze [g]5,5
Węglowodany [g]33,8

Składniki

Na 4 osoby/ porcje

  • 400 g mięsa z piersi kurczaka
  • 1 duża cukinią
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3/4 szklanki soczewicy suchej
  • 1,5 szklanki bulionu lub wody (ja dodałam do niej zioła, sos sojowy i olej sezamowy)
  • zielenina (u mnie natka pietruszki)

Sposób przygotowania

Warzywa pociąć. Soczewicę suchą umieścić na dnie naczynia i zalać gorącą wodą / bulionem. Dodać warzywa. Na wierzch położyć mięso wcześniej zamarynowane. Piec w temp 190 stopni ok. 35-40 min.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz