Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]338
Białko [g]26,3
Tłuszcze [g]7,3
Węglowodany [g]36,7

Składniki

Na 2 porcje

  • 80g makaronu orzo (wyglądem przypomina ryż; ale spokojnie każdy inny makaron też będzie ok)
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 pomidor
  • 1 puszka tuńczyka z wody
  • 1/4 główki kapusty czerwonej (lub innej kapusty, sałaty)
  • 1/2 pęczka kopru
  • 1 cebula czerwona
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Warzywa pociąć na mniejsze części. Całość połączyć i wymieszać.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz