Sałatka wiosenna
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 10 minut

Wartości odżywcze

2 porcje to:

Energia [kcal]365
Białko [g]11
Tłuszcze [g]11
Węglowodany [g]47

Składniki

Na 2 osoby/ porcje

  • 50 g kaszy kuskus lub jaglanej (i choć tu czas przygotowania będzie dłuższy, to wartości odżywcze dużo wyższe, możesz też ugotować kaszę poprzedniego dnia!)
  • 150 g pomidora
  • 150 g ogórka zielonego
  • 90 g rzodkiewek (6 szt.)
  • 60 g papryki czerwonej (1/4 szt.)
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

Kaszę zalać gorącą wodą i przykryć naczynie aż do całkowitego wsiąknięcia płynu. Warzywa pociąć w drobną kostkę, dodać natkę oraz olej. Całość wymieszać.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz