Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]420
Białko [g]14,3
Tłuszcze [g]7,7
Węglowodany [g]70,1

Składniki

Na 4 porcje, 16 sztuk

  • 1 kefir 400ml
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki żytniej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 banan
  • 2 jabłka starkowane

Sposób przygotowania

Jabłka starkować/ pociąć w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Smażyć na odrobinie oleju do złotego koloru.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz