Polędwiczki z kolendrą i warzywami
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]300
Białko [g]19,7
Tłuszcze [g]18,1
Węglowodany [g]10,8

Składniki

Na 2 osoby/ porcje

  • 100 g polędwiczki wieprzowej
  • 15 g nasion kolendry
  • 100 g pieczarek
  • 1/2 główki brokuła
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry lub natki pietruszki
  • 1 opakowanie śmietanki 12%

Sposób przygotowania

Polędwiczki pociąć w cienkie i najlepiej równe plasterki. Następnie dusić z pieczarkami i nasionami kolendry ok. 5-8 min. na odrobinie oleju. Dodać ugotowanego al dente brokuła oraz kilka pomidorków koktajlowych. Całość zalać śmietanką. Dusić jeszcze ok. 5 min. Na koniec posypać świeżą kolendrą lub natką pietruszki.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz