Liczba porcji: 10
Czas przygotowania: 20 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]251
Białko [g]4,7
Tłuszcze [g]14,5
Węglowodany [g]25,2

Składniki

Na 10 dużych sztuk/ 20 małych sztuk

  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g mąki żytniej / razowej
  • 100 g roztopionego masła / oleju kokosowego
  • po 1,5 garści orzechów, rodzynek, żurawiny
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu
  • 2 jaja

Sposób przygotowania

Czekolady i bakalie pokroić w drobną kostkę. Całość składników dokładnie wymieszać. Ułożyć na blaszce formując ciastka. Piec ok. 12-15 min w temp. 180 stopni.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz