Pasta z buraka ze słonecznikiem i serem mozzarella
Liczba porcji: 6
Czas przygotowania: 5 minut

Wartości odżywcze

1 słoiczek/ 6 porcji to:

Energia [kcal]654
Białko [g]20,7
Tłuszcze [g]48,3
Węglowodany [g]30,1

Składniki

na ok. 1 słoiczek

  • 3 ugotowane wcześniej buraki
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki uprażonego słonecznika
  • 3 łyżki sera mozzarella wiórki
  • zioła do przybrania
  • chlebek chrupki/ pumpernikiel/ warzywa do chrupania jako dodatek do pasty

Sposób przygotowania

Buraka zapiec w piekarniku ok. 20 min i ostudzić. Słonecznik podprażyć na patelni. Całość składników zblendować.

Aby wersja była turbo szybka polecamy buraki ugotowane z Lidla – wtedy cały przepis zajmie dosłownie 2 minuty!

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz