Liczba porcji: 12
Czas przygotowania: 30 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]116
Białko [g]2,6
Tłuszcze [g]5,3
Węglowodany [g]13,9

Składniki

Na 12 muffinek

  • 1 szklanka mąki pszennej lub jaglanej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej lub żytniej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szklanka mleka (u mnie owsiane)
  • 5 łyżek oleju rzepakowego

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Wykładamy ciasto do papilotek i pieczemy do suchego patyczka – ok. 20- 25 min w temp. 180 stopni.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz