Kuleczki z masła orzechowego
Liczba porcji: 20
Czas przygotowania: 80 minut

Wartości odżywcze

1 kuleczka to:

Energia [kcal]113
Białko [g]3,5
Tłuszcze [g]5,2
Węglowodany [g]12,5

Składniki

na ok. 20 kuleczek

  • 1/2 szklanki masła orzechowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1,5 szklanki płatków owsianych

Sposób przygotowania

W rondelku rozpuść masło orzechowe, dodać miód i płatki i wymieszać całość. Pozostawić do wystygnięcia. Z masy uformować kuleczki i schłodzić w lodówce.

Uwaga! Masło orzechowe może się przypalić, trzeba więc ciągle mieszać.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz