Jabłka zapiekane z bakaliami i płatkami
Liczba porcji: 1
Czas przygotowania: 25 minut

Wartości odżywcze

Energia [kcal]262
Białko [g]4,8
Tłuszcze [g]8,1
Węglowodany [g]39,2

Składniki

Na 1 osobę/ porcję

  • 1 jabłko
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 15 g orzechów włoskich
  • 10 g rodzynek
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania

Z jabłka wydrążyć szypułkę. Następnie na jej miejsce włożyć zmieszane płatki z miodem i bakaliami. Zapiec ok. 20 min. w temp. 180 stopni.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz