Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut

Wartości odżywcze

1 porcja/ osoba

Energia [kcal]352,4
Białko [g]22,8
Tłuszcze [g]11
Węglowodany [g]9,9

Składniki

Na 2 osoby/ porcje

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek zielony
  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryka zapiekana (u mnie zapiekana, ale Ty możesz spokojnie dodać surową)
  • 1 opakowanie sera Feta (moja była z olejem i ziołami, więc pominęłam ich dodawanie, jeśli masz inną, koniecznie dodaj olej i dopraw😀
  • 1 opakowanie Falafeli z Natura (Firma Kania z @lidlpolska)

Sposób przygotowania

Całość warzyw pociąć i wymieszać. Falafele przygotować wg instrukcji na opakowaniu (mi wyszło 5 sztuk).

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz