Czekoladowe ciastka z fasoli
Liczba porcji: 10
Czas przygotowania: 25 minut

Wartości odżywcze

1 porcja/ciastko to:

Energia [kcal]81,6
Białko [g]2
Tłuszcze [g]3,7
Węglowodany [g]9,5

Składniki

Na ok. 10-12 ciastek

  • 1 puszka fasoli czerwonej lub białej
  • 1 jajo
  • 2 łyżki kakao
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki miodu lub innego słodzidła

Sposób przygotowania

Fasolę odsączyć z wody na sitku. Następnie wrzucić do miski. Dodać jajko i miód i całość zblendować. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i już nieco przestudzoną wymieszać z pozostałymi składnikami. Umieścić na blaszce do pieczenia i piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz