Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 10 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]155
Białko [g]11,1
Tłuszcze [g]10
Węglowodany [g]4,1

Składniki

Na 10 porcji

  • 2 płaty śledziowe (mogą być wymoczone solone lub z oleju)
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki kopru
  • 1 cebula czerwona
  • pieprz
  • jeśli śledzie solone, to dodajemy olej rzepakowy lub oliwę z oliwek 1 łyżeczka

Sposób przygotowania

Śledzie pociąć w drobną kostkę, to samo uczynić z ogórkami. Następnie wymieszać z musztardą, cebulą, koprem i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym.

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz