Liczba porcji: 10 (blaszka ok. 20cm)
Czas przygotowania: 50 minut

Wartości odżywcze

1 porcja to:

Energia [kcal]170
Białko [g]5,0
Tłuszcze [g]2,13
Węglowodany [g]31

Składniki

Na 10 porcji

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. mąki żytniej
  • 1 szkl. mleka lub napoju roślinnego
  • 2 jaja
  • 2 łyżki miodu lub garść rodzynek/ żurawiny i 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 opak. przyprawy do piernika
  • do przełożenia – dżem z czarnej porzeczki

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Piec ok. 40min. (do suchego patyczka) w temp. 180 stopni.

Można zjeść w takiej formie lub przełożyć dżemem o kwaśnym smaku (np. z czarnej porzeczki).

Może zainteresują Cię też…

Zapiekana owsianka

Sałatka z tuńczykiem

Ryba pod warzywną chmurką

Sałatka śledziowa po mojemu

Udostępnij ten przepis znajomym!

Dodaj komentarz